Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Cap a la independència de les incerteses de l’entorn

dimecres, 11 de novembre, 2009, 19.30 h.
Conferència.

Fa uns 13.500 milions d’anys que existeix l’univers, que existeix la realitat.. Des d’aleshores fins ara, només han succeït tres coses importants. La primera és el Big Bang, és a dir, el passar del no res a una concentració de massa i energia que va començar a expandir-se. La segona és l’aparició de l’ésser viu. La tercera és el primer ésser amb intel·ligència abstracta. Per tant, si s’hagués de resumir, l’univers seria aquestes tres etapes, que actualment es barregen. La selecció fonamental, que és aquella que és compatible amb les lleis de la física; la selecció natural, que és la que en Darwin va definir i la selecció cultural, que és la de la intel·ligència abstracta.
Entre el primer bacteri i Shakespeare hi ha hagut un progrés: un sistema passa d’un estat A a un estat B, en què B és més progressiu i més independent de les incerteses de l’entorn.


Ponent: Jorge Wagensberg, físic, director de l’Àrea de Ciència i Medi Ambient de la Fundació “la Caixa”. Premi Nacional de Catalunya al Pensament i la Cultura Científica.
Entrada lliure.