De la Lucy a l’Home dels Gels.
Dates: de l’11 al 30 de novembre
Exposició
Aquesta exposició pretén donar a conèixer –d’una manera molt lúdica i entenedora– com es va produir l'evolució de la vida des dels seus primers estadis fins a l’arribada de la nostra espècie, dedicant especial atenció a explicar el procés d’hominització: és a dir, com, on i quan ens férem humans.
L’exposició ha estat produïda pel CC Sant Josep amb la col·laboració d’Homínid Projectes Culturals.
Dates: de l’11 al 30 de novembre
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 16 a 22 h; dissabtes de 17 a 21 h
Possibilitat de concertar visites per a grups en horari de matins.
Visita guiada a l’exposició.
de l’11 al 30 de novembre.
Coincidint amb l’Any Darwin i la teoria de l’evolució, l’exposició “De la Lucy a l’Home dels Gels”, ens ofereix una visió de l’evolució de la vida des dels seus primers estadis fins a l’arribada de la nostra espècie, amb especial atenció a explicar el procés d’hominització; és a dir, com, on i quan ens férem humans.
Horari: de matí o tarda, a concretar al concertar la visita
Durada: 30-45 min
Preu: activitat gratuïta
Modalitat: visita per a grups
Cal fer reserva prèvia enviant un correu electrònic a hominidprojectesculturals@hotmail.com.
Com identificar un homínid
del 11 al 30 novembre.
Taller divulgatiu sobre evolució humana que ens permetrà conèixer quina és la nostra línia evolutiva i perquè ens férem humans. Treballant amb reproduccions de cranis d'homínids,aprendrem a reconèixer pels seus trets morfològics, de quina espècie es tracta. Una vegada reconeguda, ens traslladarem a l'entorn on vivien i recordarem quines circumstàncies van produir-se durant el procés d'hominització.
Aquest taller està vinculat a la visita guiada a l’exposició.
Preu: 70 € (grup)
Organitza: Homínid Projectes Culturals.
De la Lucy a l’Home dels Gels.
Curs.
La Lucy va ser una femella d’australopitec que va viure fa 3,5 milions d’anys a l’Àfrica oriental. Aquesta és una de les espècies que forma part dels nostres avantpassats. L’entorn, la pressió selectiva, les mutacions genètiques, van originar moltes espècies de les quals, en l’actualitat, només en quedem nosaltres, l’espècie humana.
Curs de divulgació científica, teòric i pràctic, en què es treballarà amb reproduccions de cranis d’avantpassats i amb material arqueològic per conèixer i entendre de primera mà, com es va produir l’evolució humana.
Dates: els dimecres 11, 18 i 25 de novembre i 2 de desembre
Horari: de 19 a 21 h
Durada: 8 h
Preu: 45 €