Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

De King Kong a Star Wars: física i cinema

Dimecres, 21 d'abril de 2010 , 19’30 h.
Conferència.

Podria un goril·la ser tan gran com en King Kong? Quina mena d’estris són les espases- làser de La Guerra de les Galàxies? Si només viu 4 anys, com és que el replicant Nexus-6 de Blade Runner ha vist “naus en flames més enllà d’Orió”?

De la mà dels mítics King Kong, Luke Skywalker i Rick Deckar, entre d’altres, analitzem el (mal)tracte que la ciència, la física en particular, rep en la ficció, en concret, en el cinema.

En les seves diferents manifestacions (cinema, literatura i còmic), la ciència-ficció constitueix una eina magnífica tant per a l’ensenyament-aprenentatge com per a la divulgació-comunicació de la cultura (ciència i humanitats). Proporciona valuosos elements per a la discussió i la crítica alhora que permet desenvolupar un desitjable esperit escèptic, base del propi mètode científic. Ens permet, a més, reflexionar sobre les conseqüències del progrés tecnocientífic. Tot plegat un bon entrenament per afrontar en condicions el repte del futur.

A càrrec de Manuel Moreno , professor titular Dep. Física i Enginyeria Nuclear EPSEVG, Universitat Politècnica de Catalunya UPC.