Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Observant el micromón:

dimecres, 26 de gener, de 2011, a les 18.00 i 19.00 h.
Visita al Departament de Microscòpia electrònica .

Quantes vegades, de petits, hem volgut veure tot allò que a ull nu no podíem observar? Les ales d'una mosca, cèl·lules animals, fongs,... L'avenç de la tecnologia ens ha portat de la lupa més senzilla al microscopi més potent que ens podem imaginar: el microscopi electrònic. Un ventall de possibilitats que ens permet veure tot tipus de mostres de teixits, cèl·lules, microorganismes, etc. Una visió que pot arribar als 2.000.000 d'augments que ens permetrà veure la realitat d'una manera molt diferent a la que estem acostumats.

Els Serveis Cientifico-Tècnics són un centre creat per la Universitat de Barcelona, que recolza la recerca i que disposa de personal especialitzat i equips d'alta tecnologia. En aquesta ocasió, visitarem una de les sales que disposa de microscòpia electrònica, on podrem veure diverses mostres, tals com dents d’avantpassats, empremtes dactilars i altres mostres biològiques així com conèixer el funcionament i utilització d'aquesta potent eina de recerca.

Ponent: Jordi Galbany i Casals, Dr. En biologia, professor del Departament de Biologia Animal, de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

Cal inscriure’s a ccultural.santjosep@l-h.cat

Grups reduïts, màxim 6 persones.

Horari 1er Grup: 18:00-19:00 h
Horari 2on Grup: 19:00-20:00 h