Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Neolític: "De nòmades a sedentaris”

dimecres, 31 d'octubre de 2012, 19.00 h
Visita comentada a l'exposició per a "Pessics de Ciència"
Punt de trobada a l'entrada de l'exposició.
Dates de l'exposició
Del 28 de setembre al 18 de novembre de 2012
Rambla de la Marina (entre Av. Carrilet i c/ Provença)
Horaris:
de dilluns a divendres,  de 12.30 a 14.00 i de 17.00 a 21.00 h
Dissabtes, diumenges i festius, d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.00 h
visites guiades gratuïtes:

-Entre setmana: Adreçades a centres, associacions i entitats socioculturals. Per poder participar és necessari concertar dia i hora trucant al tel. 902 906 666
-Visites de cap de setmana: Adreçades al públic en general tots els dissabtes, diumenges i festius a les 12.00 i 18.00 h. No cal reserva prèvia.


Aquesta exposició itinerant explica, d’una manera explícita i amena, un període fonamental en l’evolució cultural de la nostra espècie: el neolític. Durant aquest període, -denominat així per l’aparició d’una nova tècnica en l’elaboració d’instruments lítics -, la nostra espècie aconsegueix avenços imprescindibles en tots els camps. De la forma de vida del caçador - recol·lector organitzat en grups de pocs individus es passa a la formació de poblats estables agrícoles i ramaders i, una mica més tard, a la creació de veritables ciutats i a la invenció de les primeres escriptures.
Geogràficament, els processos de desenvolupament del neolític es van produir en llocs diferents i molts distants (l’Índia, la Xina, l’Àfrica i Amèrica), tot i que els més antics estan documentats a l’Orient Mitjà.
A les regions de l’Orient Mitjà en què es coneix bé un procés autònom cap a la producció artificial d’aliments, la seqüència cultural comença amb un complex de l’epipaleolític o mesolític, que en algunes zones passarà al neolític preceràmic amb dues fases (agricultors i posteriorment també pastors que encara no coneixen la terrissa), el neolític ceràmic, i finalment iniciarà el calcolític (amb grans ciutats i escriptura).

La mostra té com a comissari a  Lluís Batista.
Organitza:l’Obra Social “La Caixa”, en col·laboració amb l’Ajuntament de L’Hospitalet.