Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

La cuina avançada és un laboratori químic?

Dimecres, 16 d’octubre, de 2013,  a les 19.30 h
Lloc: Centre Cultural Sant Josep.
Conferència.
L’entrada és lliure.

Sovint es parla dels químics com a "cuiners", però la realitat és que ara són els cuiners que van de químics. La ciència ha ajudat els cuiners avançats a preparar diversos plats abans impensables, fent ús de noves tècniques, nous aparells i nous productes. A la conferència farem un repàs d'aquests elements, i veurem que aquestes tècniques avançades es basen en la mateixa ciència física i química que la de la cuina tradicional. Farem alguns experiments en viu, i altres els veurem en vídeo. I acabarem veient que, com diu en Ferran Adrià, "la química també alimenta l'ànima".

A càrrec de Claudi Mans, catedràtic emèrit d'Enginyeria Química, Facultat de Química, UB.

Cada any el 16 d’octubre es celebra el dia mundial de l’alimentació, proclamat el 1979 per la Conferència de l’ONU per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO).