Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Els cristalls al nostre entorn.

Dimecres, 9 d’abril, de 2014, a les 19.30 h
CC Sant Josep
Entrada Lliure
Conferència


Organitzat amb el Departament de Cristal·lografia, Mineralogia i Dipòsits Minerals. Facultat de Geologia. Universitat de Barcelona.

Els cristalls al nostre entorn

Els cristalls són presents en el nostre entorn quotidià de forma abundant i els utilitzem habitualment de formes molt diverses. Des de l’alimentació, fins a les pantalles de televisió, passant pels fàrmacs, els cosmètics, els pigments, els minerals i en particular les gemmes. La xocolata, el pernil, la sal comuna, el sucre, molts productes farmacològics, els diamants, els panells fotovoltaics, les pintures i molts components del nostre cos estan formats totalment o parcialment per matèria cristal·lina. Per poder-ne fer ús, cal conèixer-los, estudiar-los, i deduir-ne les  propietats. Farem una succinta revisió d’alguns d’aquests exemples, establirem alguns conceptes fonamentals i ens adonarem de la importància dels cristalls en el món natural i tecnològic. El 2014, Any Internacional de la Cristal·lografia, ens ofereix una bona oportunitat per descobrir i aprofundir en el món dels cristalls.


A càrrec de Miquel Àngel Cuevas-Diarte, professor emèrit. Equip d’Aliatges Moleculars, Departament de Cristal·lografia, Mineralogia i Dipòsits Minerals. Facultat de Geologia. UB.