Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Jornada lúdico-matemàtica

Dissabte, 17 d’octubre, de 2015, de 10 a 14 h
A la Rambla de la Marina (entre el carrer de Provença i l’avinguda del Carrilet) de l'Hospitalet.

Jornada lúdico-matemàtica

Martin Gardner (Tulsa, 21 d'octubre del 1914 – Norman, 22 de maig del 2010) fou filòsof i un conegut divulgador científic americà especialitzat en les matemàtiques recreatives. Ha publicat més de setanta llibres i ha estat autor de la columna Mathematical Games a la revista Scientific American des de 1956 al 1981.Va morir als 96 anys.

Uns anys desprès de la seva mort, al voltant del 21 d'octubre es va instituir la festa anomenada Celebration of mind ( Celebració de la ment) , en què es fan activitats, i es presenten jocs, amb l’objectiu de popularitzar les matemàtiques.

Aquest any des de L'Hospitalet organitzem una jornada lúdico-matemàtica amb ànim d'afegir-nos i participar a aquesta jornada que es va fent cada cop a més llocs.

Us convidem a participar d'aquesta festa  i a passar un matí "tocant" les matemàtiques! S'hi duran a terme activitats com construció de cúpules de Leonardo, campionat de Quarto, cub suma, joc dels gratacels i tallers de bandes de Möebius, de màgia  matemàtica, de càlcul del número Pi, etc.
Aquesta jornada s'adreça a famílies, docents, i alumnat de primària i secundària.

Organitzen: El Casalet i el MMACA (Museu de Matemàtiques de Catalunya) i Pessics de Ciència 
Col·labora: CRP l’Hospitalet
Amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.