Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

“Ús i abús dels tests psicotècnics. Què mesuren i què no?”

Dimecres, 24 de febrer, a les 19 h
Auditori Barradas
Conferència

“Ús i abús dels tests psicotècnics. Què mesuren i què no?”

L'estudi de la persona a través de l'ús dels tests no és una cosa recent: existeixen evidències en l'antiga Grècia del seu ús i algun tipus de proves per detectar com eren les persones. Quan parlem de tests avui dia, però, ho fem referint-nos a un tipus d'instrument sistemàtic i tipificat que ens permet parlar de fiabilitat i de validesa. 
Evidentment les fórmules, la direcció en què es mouen i l'objectiu dels mateixos ha canviat i avui dia gairebé hi ha tants tipus de test com possibilitats de comportaments humans puguem imaginar. Les situacions més conegudes on ens trobem la passació d'aquest tipus de proves anomenades tests psicològics s'identifiquen principalment en la selecció de persones per ocupar llocs de treball i les proves psicotècniques dels col·legis destinades especialment a l'orientació vocacional. 
Però, són realment fiables aquestes proves? 

A càrrec d’Antonio del Cerro Ramón, doctor en psicologia, cap d’estudis de la Facultat de Psicologia, UB. Codirector del Màster en Coaching i Lideratge Personal per la UB. Codirector del Postgrau en Tècniques de Coaching per a la Intel·ligència Emocional i Social per la UB.