Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Epigenètica: què és i per a què serveix

Dijous, 6 d’octubre de 2016, a les 19.30 h.
Auditori Barradas
Conferència inaugural de la temporada 2016-2017

“Epigenètica: què és i per a què serveix”
l'Entrada és lliure i gratuïta

A càrrec del doctor Manel Esteller, director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’IDIBELL, professor d’investigació ICREA i professor de la Universitat de Barcelona. Recentment guardonat amb la Medalla d’Honor en la categoria d’or del Parlament de Catalunya, i també guanyador del Premi Internacional Catalunya d’enguany, conjuntament amb els doctors Josep Baselga, i Joan Massagué.

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre públic de recerca situat a
L’Hospitalet, en el context d’una de les àrees més dinàmiques i innovadores del país, i constitueix el pol sud de recerca de Barcelona.
L’IDIBELL reuneix un equip humà de 1.200 persones compromeses amb la investigació biomèdica, que treballen al servei del benestar de la societat i de la millora de la salut de les persones.
L’IDIBELL té investigadors propis i integra la recerca que duen a terme els científics de l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital de Viladecans), l’Institut Català d’Oncologia i la Universitat de Barcelona al Campus de Bellvitge.

Els científics de l’IDIBELL investiguen aspectes diversos de la biomedicina, principalment el càncer, altres malalties prevalents i les neurociències. Molts treballen a prop del malalt i coneixen els problemes de la pràctica mèdica diària. Per això la recerca que duen a terme està sempre al servei de les preguntes clíniques més rellevants i dels problemes reals dels ciutadans.