Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Cervell, conducta, intel·ligència...

Matins de ciència
Biblioteca Tecla Sala

Matins de ciència és un cicle d’activitats (xerrades, projeccions de documentals, tallers, clubs de lectura, ciència ficció, etc.) que pretén  entendre la ciència i els seus fonaments (física, química, biologia, astronomia, genètica, etc.) i aprendre com els avenços científics afecten la nostra vida quotidiana. Amb l’ànim de desfer falsos mites amb rigor i esperit crític, des d’un punt de vista divulgatiu i accessible per a qualsevol persona,  fins i tot els infants.

Dijous 9 de març, a les 11:30 h
Cervell, conducta, intel·ligència...

Cadascun de nosaltres tenim un cervell únic i plàstic, construït amb la genètica individual i el contacte amb el medi. Els neurotransmissors segregats pel cervell actuen sobre la nostra conducta (agressivitat, espiritualitat, plaer, ideologies, orientació sexual, etc.). A partir d’un patró inicial, el cervell crea circuits neuronals diferents segons la seva interacció amb l’entorn o medi en el què es desenvolupa.  La creativitat és hereditària o adquirida? Qui és més intel·ligent,  Einstein o Messi?

A càrrec de Manuel Suárez, biòleg. Ha treballat en el món de l’ensenyament i la formació i ha format part dels equips redactors de la Gran Enciclopèdia Catalana, l’Enciclopèdia de l’Esport Català i el Diccionari de Medicina de la Reial Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. També ha treballat en  la realització d’audiovisuals didàctics per al Departament d’Ensenyament, entre d’altres.

Per participar en aquestes activitats cal inscriure’s a través del correu electrònic bibteclasala@l-h.cat o trucant al telèfon 93 260 24 84