Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

I SLHAM de dones científiques

Dissabte, 3 de febrer, a les 19 h
Auditori Barradas
I SLHAM de dones científiques

L’11 de febrer es commemora el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, i enguany l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMR[B]) –ubicats, ambdós, al campus de Bellvitge de L’Hospitalet‑ volen celebrar-lo presentant el primer SLHAM de dones científiques, una iniciativa que té el suport coorganitzatiu del cicle Pessics de Ciència de l’ajuntament de L’Hospitalet. L’acte tindrà lloc a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet, aquest proper dissabte 3 de febrer a les 19 h.


Amb aquesta nova iniciativa, els centres de recerca que promouen l’SLHAM, volen fer menys elitista i més viva la ciència d’avantguarda que duen a terme, i apropar-la a tot tipus de públic d’una forma lúdica i, per què no, també festiva. A banda, l’ SLHAM també vol donar a conèixer l’IDIBELL i el CMR[B] a la ciutadania, tot posant de relleu el paper decisiu que tenen les dones en el nostre sistema de recerca.

En l’acte hi participaran 11 científiques, provinents dels diversos àmbits de la recerca biomèdica de l’IDIBELL (el càncer, les neurociències i la medicina translacional) i del CMR[B], i amb diversos perfils professionals, des d’estudiants de doctorat fins a caps de grup. Cada investigadora explicarà la seva recerca mitjançant una xerrada de cinc minuts, ben divulgativa, clara i atractiva. L’SLHAM serà conduit per Marc López-Cano, jove investigador de l’IDIBELL.

L’acte comptarà amb l’amenització del grup musical Popchestra, format per onze noies i nois de l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts de l’Hospitalet. El públic assistent participarà activament en l’esdeveniment escollint, per votació popular, la millor presentació de l’ SLHAM. Totes les participants seran obsequiades amb material de laboratori, aportat per les empreses Sarstedt, DdBiolab, BioNova, Eco Bétulo, VWR, Lejías Pons i Vertex, que col·laboren amb la iniciativa.

L’ SLHAM recaptarà fons en forma de taquilla inversa. Totes les aportacions dels espectadors seran destinades íntegrament al projecte solidari “Fitxa talent!” d’ajuda a la formació dels joves investigadors de l’IDIBELL.


#SLHAMERES. De què ens parlaran?

·         Rosaura Esteve-Puig: Cràshncer: en reparació
·         Laura Valle: ¿El cáncer se hereda?
·         Sandra Castillo: Malformaciones Vasculares: buscando una cura
·         Núria Sala: Entendre el càncer gàstric per aprendre a tractar-lo millor
·         Macarena Gómez de Salazar: Neurociencia y Pintura, dos caras de la misma moneda
·         Marisa Mena: Investigant el rol d'un virus en càncer
·         Avelina Tortosa: Treballem per millorar el tractament del glioblastoma, un tumor del sistema nerviós
·         Marta Pineda: Estudiar la síndrome de Lynch per canviar la historia
·         Laura Costas: Recerca de dones per a dones
·         Eva Mejía: Células madre y medicina regenerativa

·         Cristina Muñoz-Pinedo: La muerte celular no es mala