Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Setmana Mundial del Cervell 2018SETMANA MUNDIAL DEL CERVELL 2018
Activitats de Pessics de Ciència a l'Hospitalet
del 13 al 15 de març de 2018
Des de l'any 2012, cap a la segona setmana del mes de març,  col·laborem  amb una programació especial a la Setmana Mundial del Cervell (Brain Awareness Week BAW) és la campanya mundial per augmentar la consciència pública sobre els avenços i beneficis de la investigació del cervell . És una iniciativa de la fundació DANA, amb seu a Nova York, que uneix els esforços d’universitats, hospitals, grups de defensa dels pacients, associacions professionals, agències governamentals, organitzacions de serveis i altres associacions.http://www.dana.org/BAW/


Dimarts, 13 de març, de 2018, a les 19 h
Centre Cultural Sant Josep, Av. Isabel la Catòlica, 32, L'Hospitalet
Conferència
El perfil de psicòpata

Dintre del camp de la Psicologia i del diagnòstic dels trastorns mentals ens trobem uns grans desconeguts que són els trastorns de personalitat, un d'ells és el trastorn antisocial de la personalitat (el psicòpata). Existeix una certa confusió entre el trastorn antisocial de la personalitat i els trastorns psicòtics, però quina diferència hi ha entre els dos perfils patològics?
Hi ha la creença popular, potser recolzada per la industria cinematogràfica, que els psicòpates" són persones perilloses, violentes i, fins i tot, assassins en sèrie. Què hi ha de cert en aquestes afirmacions?

A càrrec de Susana Sánchez Pérez psicòloga especialista en Psicologia Clínica. Experta en Psicologia Forense pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC). Acreditació de Europsy. Especialista en Psicoteràpia per la Federación Europea de Asociaciones de Psicólogos (EFPA), Directora del Gabinet Psicològic Rehder de l'Hospitalet de Llobregat, centre sanitari polivalent de Psicologia Clínica, Psicologia Sanitaria, Logopèdia i Psiquiatria, acreditat pel departament de salut de la Generalitat de Catalunya.
Activitat inclosa en la Setmana Mundial del Cervell
Entrada lliure


Dimecres, 14 de març, de 2018,  a les 19 h.
Centre Cultural Sant Josep, Av. Isabel la Catòlica, 32, L'Hospitalet
Conferència
Neurologia de la maldat


Seguint les darreres investigacions i descobertes de la ciència, es pot donar resposta a preguntes com: la maldat és congènita? Les persones neixen dolentes o s’hi tornen amb el temps? La idea del bon salvatge contrasta amb la constatació de que es pot portar la maldat als gens, de la mateixa manera que es pot matisar el destí biològic amb l’educació o la intervenció social. Hi ha també aspectes rellevants a tenir en compte, com les diferències de gènere en les conductes i les psicopaties.

A càrrec d’Adolf Tobeña, psiquiatra i neurocientífic. Catedràtic de psiquiatria a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), té una extensa trajectòria en investigació en neurobiologia de las emocions en el Institut de Neurociències i al Departament de Psiquiatria de la Facultat de Medicina del campus de Bellaterra.

Activitat inclosa en la Setmana Mundial del CervellEntrada lliureDijous, 15 de maç, de 2018, a les 19 h
Depósito Legal, Carrer de Santa Anna, 14 de L'Hospitalet
Jocs neurològics
Brain and Beer Barcelona


Arreu es parla del cervell i tothom creu que en sap una mica, però us atreviríeu a participar en un joc de preguntes i respostes? Sabem tot el que ens pensem que sabem? El nostre cervell, és de fiar, o ens enganya?
En un ambient distès, jugarem i aprendrem moltes coses sobre el nostre cervell i com funciona.

A càrrec de Brain and Beer Barcelona, organització sense ànim de lucre, que té com a objectiu principal la divulgació de la neurociència, així com promoure la creació de xarxes entre els neurocientífics joves.

Activitat inclosa en la Setmana Mundial del CervellEntrada lliure