Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Teatre: Ones

Dijous, 19 d’abril, a les 20.00 h
Auditori Barradas
Espectacle teatral
Ones

L'onada social avança, implacable, cap a la realitat virtual. La tecnologia ha entrenat els nostres ulls per mirar sense veure-hi. Som a la darrera cruïlla. Espècie o individus? Diuen que la webcam és la nova àgora però, mentrestant, les places s'omplen de terrasses i de pàrquings. Són les contradiccions del nostre temps. És la dictadura del Facebook, la dictadura del Tinder; la barra lliure dels mercats i dels oligopolis.

Ones reflexiona sobre com l'ésser humà, immers dins l'ona social ideològica traduïda en les noves tecnologies, està desapareixent com a espècie humana. Qüestiona com som capaços de modificar els usos i convencions socials a través de la invasió de la tècnica en un camp reservat fins ara a la paraula i l'emoció. Ja no hi ha espai per a la tragèdia: Tinder, Facebook iWhatsapp estan al servei del drama.

Vides viscudes des de l'anonimat, des del nick, des de l'avatar, des de l'usuari, des de la fredor: la fredor de les relacions, la fredor de la pantalla. Una vida abocada a la facilitat, a la comoditat, al consum, al benestar. Sense límits, conduits per una falta idea d'impunitat, per un impuls irracional. El mateix impuls del "Like".

Ones és un espectacle en primera persona. L'Ona està sola, amb el mòbil, a sobre de l'escenari. A la paret hi ha projectada la pantalla del seu telèfon. Està jugant als Diamantes, i després rep un Whatsapp, i una notificació de Facebook, i un Telegram, i un Tinder. El públic pot veure tot el que passa pel seu mòbil.

Ona Beneït, actriu
Joan Fullana, direcció
Joan Tomàs Martínez, dramatúrgia

Espectacle en castellà

No recomanat a menors de 12 anys.