Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Festival Ciència a Escena!

La Ciència i la Tècnica també són espectacle.
El Centre Cultural Sant Josep a través del programa "Pessics de Ciència" organitza la primera edició del Festival CIENCIA, A ESCENA!

Un festival dedicat a muntatges escènics, que tinguin la ciència o la tècnica com a base, fil conductor o argument principal. El festival es celebrarà els dies 17, 18, 19 i 20 d’octubre 2018.


PROGRAMACIÓ:

Dimecres, 17 d’octubre, a les 20 h.
Centre Cultural Sant Josep
El corazón no olvida
Una historia sobre Alzheimer
Conferència teatralitzada
Entrada gratuïta prèvia reserva en linea a EVENTBRITE a partir del 10 de setembre.


Auguste Deter acababa de cumplir cincuenta años cuando empezó a sentir celos de su marido. Ese fue el primer síntoma. Le siguió la pérdida de memoria, cada vez mayor, hasta que un día salió de su casa y no supo volver. Cuando empezó a dar gritos diciendo que querían matarla fue ingresada en el Hospital Psiquiátrico de Frankfurt. El Dr. Alois Alzheimer la siguió durante meses y se dio cuenta que estaba ante un extraño caso. Auguste no estaba loca, de eso estaba seguro. Cuando Auguste falleció y Alois pudo analizar su cerebro. La autopsia reveló que su cerebro estaba atrofiado y, bajo el microscopio, presentaba unas lesiones raras que nunca había visto. Más de 100 años más tarde, esa enfermedad se ha convertido en una epidemia llamada Enfermedad de Alzheimer, en honor a su descubridor. 

Idea original: InCiTe, Institut de Ciència i Teatre
Contingut científic: Susana E. Martínez
Dramatúrgia: Susana E. Martínez
Interpretació: Susana Eva Martínez i Alberto Riballo
Direcció: Blanca Pàmpols
Escenografia: InCiTe
Producció Executiva: Marina Tarrus
Dijous, 18 d’octubre, a les 20 h
Centre Cultural Sant Josep
Nanoland
Un espectacle de la Companyia Javier Villena sobre una idea de Jordi Diaz.
Entrada gratuïta prèvia reserva en linea a EVENTBRITE a partir del 10 de setembre.

Nanoland, és un espectacle per a tots els públics on es parla de la nanotecnologia i les seves aplicacions a la vida quotidiana. Mitjançant el teatre negre, el clown, la dansa, la manipulació d’objectes, la música, les titelles i la comèdia de l’Art; l’espectacle compara el món nano amb les diverses disciplines escèniques per que l’espectador d’aquesta manera vegi reflectit el que succeeix al món macro amb el nano.

Fitxa artística
Actors-manipuladors: Cristina Abad, Lydia Zapatero, Jordi Serra, Keke Shuga i Daniele Ridolfi
Veus: Enid Arsis, Lindes Farre i David Pinyol
Dramatúrgia, escenografia i direcció: Javier Villena

Fitxa tècnica 
Disseny de llums: Angel Martín
Vídeo i fotografia: Albert Adrià
Ajudant de direcció: Juan Camilo Pineda
Tècnic de llums: Ramon Pascual

L’obra serà introduïda per Jordi Diaz, Dr. en Químiques per la UB i enginyer superior de materials per la UPC/UB. Coordina la Unitat de Tècniques Nanomètriques dels Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona (CCiTUB) i la unitat NanodivulgaUB.

https://www.eventbrite.es/e/entradas-nanoland-festival-ciencia-a-escena-48378065095?aff=ebdssbdestsearch


Divendres 19 d’octubre, a les 20 h.
Centre Cultural Sant Josep
Big Van Ciència
Històries científiques per difractar-se de riure.

Entrada gratuïta prèvia reserva en linea a EVENTBRITE a partir del 10 de setembre.

Les entrades d'aquest espectacle estan esgotades a EVENTBRITE, podeu trucar al Centre Cultural Sant Josep tel  93 403 20 99 per a  sol·licitar reserves.

Què té de transgènic Spiderman? Com resisteixen els bacteris als antibiòtics? Quina és la ciència que es s’amaga darrere d'un Gin Tonic, moderat, quan estem en una festa?
Els Monòlegs Científics de Big Van Ciència descobreixen aquestes i moltes més preguntes, ja que estan escrits i interpretats per persones dedicades a la ciència, procedents de tots els camps del coneixement (tenim fins i tot enginyeres), que expliquen la ciència que elles mateixes fan d'una manera molt peculiar: amb humor. A través del gènere teatral del monòleg científic, aquests frikis (anomenem-los pel seu nom) pugen a l'escenari al més pur estil "club de la comèdia", fent un espectacle per a tots els públics en què s'aprèn ciència al mateix temps que un es "difracta de riure."

Big Van Ciència és una organització sense ànim de lucre integrada per persones científiques i investigadores amb formació en arts escèniques
Dissabte, 20 d’octubre, a les 12 h
Centre Cultural Sant Josep
El nàufrag
Experiments per a tota la família
Entrada gratuïta prèvia reserva en linea a EVENTBRITE a partir del 10 de setembre.

Els nostres científics bojos que, després del seu naufragi a una illa perduda, expliquen als nens com van sobreviure mitjançant els seus enginys, aconseguint amb molta diversió que els nens s'apropin a la ciència i descobreixin les seves utilitats d'una manera molt lúdica i participativa. Posarem als nens els cabells de punta amb electricitat estàtica, transmetre senyals elèctrics a través dels seus cossos, fabricar flubber, fer desaparèixer l'aigua, conservar l'escàs aliment…

Producció: Fun Brain