Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

FESTIVAL CIÈNCIA, A ESCENA! 2021

 Del 13 al 17 d’octubre a l'Auditori Barradas

CIÈNCIA,  A ESCENA!

La Ciència i la Tècnica també són espectacle.

Un petit festival dedicat a muntatges escènics, que tenen la ciència o la tecnologia com a base, fil conductor o argument principal.

Organitzat i produït per Pessics de Ciència.

Tots els espectacles són d’entrada lliure fins esgotar les localitats.

L’aforament és limitat i adequat a les normatives vigents per la Covid-19







Dimecres,13 d’octubre, a les 19 h
Títol: Ballant amb Nanopartícules

A càrrec de NANOCAEDRE.

Dansa, poesia i música per representar el món nanomètric: aquest és l’objectiu de Ballant amb nanopartícules.
Amb una mirada poètica, l’espectacle parteix del moviment, la dansa i la performance per crear una experiència en la qual el públic podrà interaccionar en directe gràcies a les tecnologies mòbils adaptades i dissenyades per a aquesta representació.
L’obra es divideix en quatre actes. A través de petites performances basades en el moviment de les nanopartícules, es construeix i s’explica alguna de les característiques que fan que, a la nanoescala, la tecnologia sigui disruptiva.

Adreçat a públic jove i adult. 

Entrada lliure fins a esgotar les localitats.








Dijous, 14 d’octubre, a les 19 h
Títol: Viatge a la energia nuclear amb realitat augmentada

El Dr. Héctor Zapata, expert en realitat augmentada i professor de CampusNET.es, ens explicarà com funciona l’energia nuclear en un espectacle sorprenent que ens mostrarà tots els seus fenòmens en directe a l’escenari.
Veurem com es donen la fusió i la fissió nuclears en la natura, tant en les estrelles com al nostre planeta, i com l’ésser humà les ha recreat per a tot tipus de nalitats, des de les bombes atòmiques als reactors nuclears.
Prepara’t per veure aparèixer màgicament a l’escenari tot tipus de sorpreses, des dels petits àtoms a una estrella, passant per una central nuclear.

Adreçat a públic jove i adult.

Entrada lliure fins a esgotar les localitats.













Divendres 15 d’octubre, a les 19 h
Títol: Les matemàtiques a la màgia i Viceversa

A càrrec de Sergio Belmonte, matemàtic i professor de matemàtiques en un institut de secundària, aprenent de mag d'un dels millors mags, el gran Gabi Pareras.

A qui no li agrada la màgia?
Qui no s’ha preguntat alguna vegada “i això, com es fa?”
De fet, aquesta és la mateixa pregunta que es fan els matemàtics davant d’un problema.
Veurem la connexió entre aquestes dues disciplines aparentment tan distants i veurem com es pot aplicar la matemàtica per crear veritables efectes màgics.
La màgia es converteix així en una aplicació lúdica de les matemàtiques i en una altra manera creativa de gaudir amb elles.

Adreçat a públic jove i adult.

Entrada lliure fins a esgotar les localitats.













Dissabte, 16 d’octubre a les 18 h
Títol: Sigues Aigua!

Organitzat per la Companyia Dani Jiménez, l'objectiu de la qual és despertar l'interès pel món científic, experimentant de la mà de les propostes del Dani Jiménez l'espectacularitat i l'emoció d'aprendre ciència fent "Ciència WOW!"

Veurem les etapes del cicle de l’aigua i les seves característiques de manera espectacular i incidirem en la importància de mantenir les aigües netes i fer-ne un ús responsable.
El cicle de l’aigua com mai l’hauràs vist en el xou més refrescant!

Entrada lliure fins a esgotar les localitats.




















Diumenge, 17 d’octubre a les 12 h
Títol: Mare Terra

A càrrec de la Companyia del Príncep Totilau, una companyia que fa teatre per a famílies que volen créixer amb el millor de les dues cultures: les humanitats i les ciències.

Mare Terra és un espectacle d’actors i titelles per a infants sobre l’aparició de la vida a la Terra.
El Bernat té cinc anys i una pila de preguntes sense resposta: “d’ on van sortir la lluna, el sol, les estrelles i el planeta Terra?Com és que tots els dinosaures es van morir? Abans de ser a la panxa de la mare, on era jo?”.
Una nit, quan s’acaba de dormir, uns personatges molt estranys entren a la seva habitació, hi construeixen una carpa de circ i es preparen per explicar-li, a través de diferents números, l’origen de la vida al planeta Terra, des de la gran explosió del Big Bang fins a l’aparició de l’ésser humà.
Espectacle per a infants a partir de 3 anys, inspirat en les preguntes dels nostres  fills sobre la naturalesa i en els llibres de Charles Darwin, Richard Dawkins i Richard Feynman.

Adreçat a públic familiar. 

Entrada lliure fins a esgotar les localitats.