Pessics de Ciència és un projecte de difusió científica i tecnològica que va iniciar la seva activitat a la ciutat de L’Hospitalet l’any 2003. Enguany, reprèn la seva activitat refent el projecte i ratificant el compromís del seu Comitè Científic.
El dia 10 de març del 2022 es formalitza la signatura per part dels seus membres amb els objectius de donar major consistència al projecte aportant prestigi i coneixement, assessorar sobre les grans línies de treball i aportar una valoració qualitativa.
-Gemma Marfany. Doctora en biologia. Catedràtica de genètica de la Universitat de Barcelona. Directora del grup d’investigació en malalties rares U-718 de la Universitat de Barcelona i el CIBERER. Delegada del Rector UB per a la divulgació científica.
-Joan Duran. Doctor en bioquímica, membre de la Unitat de Comunicació de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i professor associat de la Universitat de Barcelona. Escriptor, gestor cultural i codirector de la Festa de Poesia a Sitges i de diversos esdeveniments literaris.
-Jordi Díaz. Doctor en químiques per la UB i enginyer superior de materials per la UPC/UB. Coordinador de les Tècniques Manomètriques dels Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona (CCiTUB) i la unitat NanodivulgaUB.
-Jordi Serrallonga. Arqueòleg, naturalista, explorador i divulgador científic. Professor de la Universitat Oberta de Catalunya i docent a la UAB i UdG. Col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i codirector del Projecte Animals Invisibles
-Mara Dierssen. Llicenciada en Medicina i doctora en Neurobiologia per la Universitat de Cantabria. Lidera el grup de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes del Programa de Biologia de Sistemes en el Centre de Regulació Gnòmica (CRG) de Barcelona.
-Núria Salan. Doctora en Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica per la UPC. Professora de Metal·lúrgia a l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ASEIAAT) de la UPC.
-Rubén Permuy. Llicenciat en Periodisme i màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental. Tècnic de Comunicació de la Recerca i Mitjans de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), en qualitat de president de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).
Moltes gràcies a tots i totes pel vostre compromís i empenta!!