Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Això que investigues, per a què serveix?

Exposició
Inauguració, dimecres 14 de setembre de 2011, a les 19.30 h
Del 14 al 29 de setembre de 2011.

Sabies que els dispositius GPS que utilitzem en els nostres vehicles cada vegada són més precisos gràcies a l'avanç de la geomàtica? I que la nanotecnologia obre un món de possibilitats, en tenir aplicacions tan diferents com la de construir nous materials o desenvolupar càpsules farmacològiques? La investigació científica "viu" molt més a prop nostre del que ens imaginem i l'exposició "Això que investigues, per a què serveix?" t'ho demostrarà.

La mostra pretén apropar la recerca que sol sortir menys als mitjans de comunicació, és a dir, la recerca no tan mediàtica, per fer-la més entenedora. S’ha basat en 17 línies de recerca, entre les quals trobem la paleoecologia de l’evolució humana, la geomàtica, la bioestadística en genètica, la recerca en xarxes complexes o la química computacional.

Aquesta exposició, que intentarà fer més properes recerques desconegudes pel públic general, compta amb un bloc per poder ampliar la informació http://aixoqueinvestigues.blogspot.com/. I el seu objectiu final es posar de manifest el paper fonamental d’aquesta recerca, bàsica per la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, de l’avanç del coneixement i del desenvolupament de la nostra societat.

organitza
L’Associació Catalana de Comunicació Científica, amb la col•laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), el Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN) i el Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya,
A la inauguració comptarem amb la presència dels comissaris, Daniel Aguilar i Raül Toran, que ens parlaran sobre la recerca no mediàtica.

Amb aquesta exposició s’inaugura la temporada 2011-2012 de Pessics de Ciència


Horaris d’obertura al públic:
Dilluns a divendres: 16-22 h
Dissabte : 16-21