Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Investigant el mar

dimecres, 9 de maig de 2012,  a les 16.00 h (sortida del centre cultural)
Visita: a l’Institut de Ciències del Mar (ICM) de Barcelona.
L’Institut de Ciències del Mar pertany al Centre Mediterrani d’Investigacions Marines i Ambientals, el Centre Oceanogràfic més gran d'Espanya i del Mediterrani. L’ICM va a néixer al 1951 amb el nom d’Institut d’Investigacions Pesqueres. Actualment hi treballen 150 persones especialistes en els diferents aspectes de la recerca oceanogràfica (física, química, geològica i biològica). L’objectiu de l'ICM és aprofundir i avançar en el coneixement científic dels mars i oceans i esbrinar quin paper juguen en el context del planeta. Com a centre públic, l’ICM pren, a més, el compromís de comunicar i difondre a la societat els coneixements adquirits a través de la seva activitat.


Durant la visita explicarem els origines de l’Institut, visitarem alguns del seus serveis mes destacats com la Zona Experimental d’Aquaris i el Servei de Microscòpia Electrònica. Passejarem per diferents laboratoris y finalment visitarem la biblioteca i les col·leccions de referència.

Ens acompanyarà en la visita la Dra. Anna Bozzano, biòloga marina amb 20 anys d’ experiència i treball d’investigació en el centre.

El desplaçament es farà en transport públic.
Sortida des del Centre Cultural Sant Josep a les 16.00 h