Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Matemàtiques per a guanyar temps

Dimecres, 23 de maig de 2012 , a les 19.30 h
Conferència:
La gestió flexible de l’horari laboral com a solució a la crisi


La sessió està concebuda per sensibilitzar dels avantatges d’una gestió flexible del temps de treball, a nivell empresarial i personal. Es divulgaran les diferents solucions de gestió flexible i individualitzada de l’horari i el calendari laboral i es presentaran diferents casos per a facilitar la comprensió i l’impacte de la seva aplicació, on els models matemàtics en tenen un protagonisme especial. Amb la gestió individualitzada de la flexibilitat es donen les bases per tal de facilitar una gestió racional del temps que contribueixi a augmentar la nostra capacitat de conciliar i de actuar de forma coresponsable.

Es farà especial èmfasi en comprendre el model sistèmic del temps a la nostra societat, on tots els nivells (macro, meso i micro) estan interrelacionats i que cal entendre’ls en la seva visió global per a poder obtenir uns resultats satisfactoris tant a l’empresa, com a les persones i a la llar.

Jordi Ojeda, doctor enginyer industrial. Actualment és professor a temps parcial al Departament d’Organització d’Empreses de la Universitat Politècnica de Catalunya i socifundador i director de Rational Time S.L. Professor de l’àmbit de l’enginyeria d’organització industrial i els mètodes quantitatius de gestió, es va especialitzar com a investigador a l’àmbit de l’organització flexible del temps de treball, tema on va desenvolupar la seva tesi doctoral (1999-2003). Ha realitzat activitats de consultoria i recerca a empreses de diferents sectors a l’àmbit de l’organització del temps de treball. És el responsable del projecte “Temps de canviar” que va guanyar el XXVI Premi 8 de març Maria Aurèlia Campmany 2012 de l’Ajuntament de Barcelona.