Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Sóc un simi i tu també

Dimecres, 23 de novembre, de 2016, a les 19 h
CC Sant Josep
Conferència

Sóc un simi i tu també

L’ésser humà inicia la seva història evolutiva fa uns 65 milions d’anys amb l’aparició dels primers primats. Des d’aleshores, totes les espècies de l’ordre primat han compartit característiques biològiques, morfològiques i etològiques fins als nostres dies. Actualment existeixen 491 espècies de primats distribuïts pel Neotròpic, Àfrica, Àsia i Madagascar.
Durant la xerrada revisarem algunes de les característiques principals que compartim amb tots els primats inclosos els humans i especialment amb els simis a nivell morfològic, sensorial, cognitiu i social. Els humans som una espècie recent de «simi» sorgida fa uns 180-200.000 anys al continent africà. Però, què ens fa humans? Existeix cap tret  o característica que ens defineixi com a espècie i que ens separi de la resta de primats? Hi ha cap forma singular d’esdevenir humans? 

A càrrec del doctor Miquel Llorente, Doctor en Psicologia, actual responsable de la Unitat d'Investigació i Etologia de la Fundació Mona i coordinador del Programa de Formació. Director d’IPRIM - Institut de Recerca i Estudis en Primatologia. Investigador associat a la Unitat de Cognició de l'IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social). President de l'APE (Associació Primatológica Espanyola) 

Amb motiu de la celebració del "dia de l'orgull primat", que es celebra cada 24 de novembre.