Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.
Dimecres, 14 de desembre, de 2016, a les 19h
Can Riera, Carrer Joan Pallarès, 38 - l'Hospitalet
Conferència

Investiguem en teràpies personalitzades per tractar la discapacitat intel·lectual.

La discapacitat intel·lectual afecta greument la capacitat mental i adaptativa de les persones que la pateixen. La provoca l’alteració del desenvolupament i comunicació de les neurones del nostre cervell, i molt sovint, és conseqüència de mutacions genètiques. Els darrers avenços científics han permès identificar diversos gens associats a aquesta malaltia, com els que estudia un grup de recerca de l’IDIBELL liderat pel Dr. Xavier Altafaj. El projecte dels nostres investigadors avalua l’efecte d’un conjunt de mutacions en receptors involucrats en la neurotransmissió, i ho fa amb la finalitat de dissenyar teràpies personalitzades aplicables de forma ràpida a la pràctica clínica, que permetran millorar la qualitat de vida de les persones afectades.

A càrrec del Dr. Xavier Altafaj, investigador responsable del grup de recerca en Neurobiologia dels receptors ionotròpics de glutamat, dins de l’àrea de Neurociències de l’IDIBELL, i membre del grup de Neurofarmacologia i dolor














Aquesta activitat és una col·laboració de l'IDIBELL, Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge i s'emmarca dins de la campanya #GIVINGTUESDAY (UN DIA PER DONAR).
Altres activitats de l'IDIBELL dins d'aquesta campanya: