Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Setmana de la Ciència 2020 - Natura... i humans: la història d'un Homo sapiens que va creure ser l'espècie escollida

Dimecres, 25 de novembre a les 19 h

Conferència per streaming a través de  https://www.youtube.com/user/pessicsdeciencia
Natura... i humans: la història d'un Homo sapiens que va creure ser l'espècie escollida

A les escoles, instituts i universitats, a la nostra vida quotidiana, es parla d'evolució i selecció natural. S'esmenta el nom, entre d'altres, de Lamarck, Darwin, Mary Leakey o Lynn Margulis. Però, sabem què existeix al darrere d'aquests termes i personatges? Com funcionen els mecanismes evolutius? Com actua la selecció natural? Sembla com si fossin termes reservats a plantes, cucs, ocells i d'altres éssers vius, mentre que l'humà es mantenia al marge des del seu pedestal. Com una mena d'espècie escollida, o superior, que gràcies a la cultura –coneixement i tecnologia– pot desafiar les lleis de la natura. La realitat és una altra; malgrat la nostra capacitat de decidir, som sotmesos a les lleis de la natura. Entendre-les potser ens ajudaria a afrontar qüestions com les del canvi climàtic, la superpoblació, noves pandèmies o l'extinció de moltes formes vives. Som una espècie més en el si de la vida.

A càrrec de Jordi Serrallonga, arqueòleg, naturalista i explorador; professor d’Antropologia i Evolució Humana de la UOC i col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
Modera: Claudia Diviu, Graduada en Biomedicina, comunicadora científica i membre del Grup de Perspectiva de Gènere de l'ACCC.