Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Biodiversitat marina: que és i per què és tan important per als humans?

Dimecres, 19 de maig de 2021 a les 19 h

Centre Cultural Sanfeliu

En directe al canal www.youtube.com/user/pessicsdeciencia
Conferència
Biodiversitat marina: que és i per què és tan important per als humans?


La Terra és realment un planeta oceà. A la terra, la vida existeix en una capa relativament petita que comença uns metres per sota de la superfície del sòl i s'estén fins a les parts superiors dels arbres. Però a l'oceà, la vida floreix des de la superfície fins al fons del mar, a més de 10.000 metres. A causa d'això, els oceans contenen el 99% de l'espai vital del planeta i la biodiversitat marina és vital per a la salut de les persones i del nostre planeta.

Malgrat que el nostre planeta depèn dels mars i els oceans són els grans desconeguts i actualment s’enfronten a grans amenaces com el canvi climàtic global, contaminació, la destrucció d'hàbitat, les espècies invasores o una reducció dràstica de les poblacions de peixos oceànics per exemple. Protegir-los i conservar-los ha de ser una prioritat.

 

A càrrec de Dacha Atienza. Llicenciada en Biologia, doctorada en ciències del Mar per la UPC. Cap de l’àrea científica del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.Aforament limitat. Inscripció prèvia a : pessicsdeciencia@gmail.com