Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Setmana Mundial del Cervell 2022

 


 SETMANA MUNDIAL DEL CERVELL 2022
Activitats de Pessics de Ciència a l'Hospitalet
del 16 al 19 de març


 Des de l'any 2012, cap a la segona setmana del mes de març, col·laborem  amb una programació especial a la Setmana Mundial del Cervell (Brain Awareness Week BAW). La campanya mundial per augmentar la consciència pública sobre els avenços i beneficis de la investigació del cervell . És una iniciativa de la fundació DANA, amb seu a Nova York, que uneix els esforços d’universitats, hospitals, grups de defensa dels pacients, associacions professionals, agències governamentals, organitzacions de serveis i altres associacions.http://www.dana.org/BAW/




“El cervell i l’aprenentatge”

La setmana mundial del cervell  (BAW) és una oportunitat per apropar a tots els públics les millores en la recerca i la investigació sobre el cervell humà.

Aquest any a L’Hospitalet us proposem tres dies amb conferències amb investigadors i investigadores de reconegut prestigi en el camp de la neurociència i la salut mental. També podreu gaudir d’un matí de tallers en família amb el mateix eix temàtic “El cervell i l’aprenentatge”.




Dimecres, 16 de març a les 19 h
Auditori Barradas
Conferència
El cervell i l’aprenentatge al llarg de la vida.

Quin paper juguen les emocions en l’aprenentatge? Aprenem igual al llarg de la vida?

Podrem parlar d’aquestes i altres qüestions amb la Dra. Marta Portero. Llicenciada en psicologia, màster i doctora en Neurociència (UAB). Actualment és investigadora del Institut de Neurociència de la UAB. Coautora del llibre “10 idees clau. Neurociència i educació”
Entrada Lliure












Dijous, 17 de març a les 19 h
Auditori Barradas
Conferència
Cervells obsessius

Quina incidència té el trastorn obsessiu compulsiu en la població? Es coneixen les alteracions genètiques associades al TOC? De quina forma el TOC pot afectar el correcte aprenentatge a l’edat infantil?

El Dr. Carles Soriano Mas és investigador principal del grup de recerca en Psiquiatria i Salut Mental de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i membre del CIBER de Salut Mental.
En les seves darreres recerques, el grup del Dr. Soriano Mas ha descrit alteracions en dos gens que explicarien el comportament anormalment reverberant dels circuits cerebrals implicats en el TOC. 
Entrada Lliure












Divendres, 18 de març a les 19 h
Biblioteca Central Tecla Sala
Conferència 
Cervell, aprenentatge i discapacitat intel·lectual

Discapacitat intel·lectual i aprenentatge? Comprendre per a proposar

A càrrec de la Dra. Mara Dierssen Sotos, investigadora del Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona, on lidera el grup de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes del Programa de Biologia de Sistemes. És una de les investigadores més destacades sobre la síndrome de Down en l’àmbit mundial.
Entrada Lliure












Dissabte, 19 de març,  d’11 a 13 h
Biblioteca Central Tecla Sala
Tallers 

Taller familiar La ciència del cervell
El cervell com a  eina de percepció de la realitat, es sempre fiable? Té les seves pròpies regles de comportament més enllà del que és estrictament “real”?

Taller familiar El sistema nerviós i els sentits
A través del joc i l’experimentació els infants entendran com funciona el nostre sistema nerviós i com intervé en els cinc sentits: olfacte, tacte, gust, oïda i vista

Tallers a càrrec de FunBrain

Entrada lliure amb aforament limitat.