Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Cicle Altres Veus: 5G i intel·ligència artificial

  

Dimarts, 3 de maig a les 18:30 h
Biblioteca de Bellvitge. Sala Chill Out
Conferència
La percepció ciutadana sobre la intel·ligència artificial

Convivim a diari amb missatges i titulars prometedors sobre la Intel·ligència Artificial (IA) però sovint ens costa dirimir què hi ha de mite i què hi ha de realitat. En aquesta sessió explorarem les percepcions ciutadanes i els imaginaris que existeixen al voltant de la IA.
Explorarem aplicacions actuals en diferents àmbits com la salut, el treball, el consum, la mobilitat; sense deixar de banda alguns dels dilemes ètics fonamentals que ens planteja com a civilització

Conferència a càrrec de Liliana Arroyo. Experta en transformació digital i impacte social. Ha participat com a investigadora en diversos projectes de diferents àrees de la sociologia, amb l’objectiu comú de comprendre fenòmens socials i canvis importants en l’esfera col·lectiva.

Actualment investiga quin impacte social tenen les eines digitals en la manera de fer, de sentir i de relacionar-nos. Escriu als diaris Ara, El Periódico i El País entre d’altres, i participa en programes de RAC1 i TV3. El seu assaig Tu no ets la teva selfie9 secrets digitals que tothom viu i ningú explica, publicat per Pagès Editors, s'endinsa en l'experiència digital dels joves.









Dijous, 5 de maig a les 18:30 h
Biblioteca Can Sumarro
Conferència
5G: intel·ligència artificial o estupidesa natural

 

Des que als anys 50 del segle passat els ordinadors van entrar a les nostres vides cada cop s’han fet més i més petits. Vam començar treballant-hi a dins, després els vam asseure a davant nostre i els vam dir ordinadors personals, els vam portar a casa en forma de portàtil i ara els portem a tot arreu en forma de mòbil. En la propera iteració desapareixerà. I si res és ordinador, tot és ordinador. La velocitat, immediatesa i eficiència del 5G faran del planeta un gran ordinador del qual en formarem part. A la seva intel·ligència artificial hi sumarem la nostra estupidesa natural. O a l’inrevés.

Conferència a càrrec de Josep M. Ganyet. Enginyer informàtic per l’UAB, especialitzat en intel·ligència artificial.
Ha treballat en interacció humans-ordinadors, disseny, formació i comunicació a IBM (Barcelona i Raleigh), Deutsche Bank (Frankfurt) i Gotomedia (San Francisco). Ha creat diverses empreses de comunicació digital i disseny web, a més d’una dedicada a l’arqueologia. Dirigeix l’estudi de disseny Mortensen, fa classes a l’UPF i a l’UdL i col·labora a RAC1, TV3, beteve, La Vanguardia, Cavall Fort, Sàpiens i Via Empresa.









Dissabte, 7 de maig del 2022, a les 11:30h
Biblioteca Tecla Sala
Taller familiar

L'orquestra mecànica

Taller infantil de creació col·lectiva d'una escultura sonora, on els participants podran crear un dels mòduls combinant cartró amb petits circuits electrònics de baix voltatge. Els participants aprendran conceptes bàsics d'electrònica i mecànica amb motors, experimentant amb el so com a eina creativa.

A càrrec de Mónica Rikic, Premi Nacional de Cultura 2021. Artista de noves tecnologies i programadora creativa.

A partir de 8 anys amb inscripció prèvia.









Dilluns, 9 de maig a les 18:30 h
Biblioteca Tecla Sala
Conferència
5G, metavers... què està passant? 

Hi ha diferents factors que estan canviant el món, i un d'ells és la tecnologia. Estem vivint la transició d'una societat industrial cap a una societat digital, i en aquesta sessió prendrem perspectiva de conjunt per entendre el moment. Parlarem de tecnologia, però també de geopolítica, de negocis, de moviments ciutadans i de relacions socials. Mirar d'on venim i on som, per albirar cap on anem i construir opinió de si anem bé o malament, i què cal fer.

A càrrec de Genis Roca, especialista en processos de transformació empresarial, desenvolupament de negoci i cultura digital. Assessora empreses i governs de diferents països.










Cicle Altres Veus: 5G i intel·ligència artificial, impulsat per la Diputació de Barcelona

 

Aquest programa està coordinat per Pessics de ciència, sota l'estratègia de LH6.0 i en col·laboració amb el Pla d'alfabetització digital per a famílies.

Díptic Altres Veus