Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

L'aire que respirem

Dijous, 22 de setembre a les 18h
Centre Cultural Sant Josep
Conferència
L'aire que respirem

Malgrat les mesures preses per millorar la qualitat de l’aire encara queda molt camí per recórrer. Aquest és un problema que ha d’abordar-se partint de l’evidència científica i conjuntant esforços de l’administració pública i la ciutadania, per entendre que la contaminació atmosfèrica és un problema de salut pública.

Ponència a càrrec de Xavier Querol. Professor d'investigació del CSIC en l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'aigua (IDAEA). Treballa en geoquímica ambiental, especialment en contaminació atmosfèrica i està entre els científics més anomenats internacionalment en la seva matèria. Premi Jaume I en la modalitat de Medi Ambient per la seva contribució a la millora de la qualitat de l'aire i reduir l'impacte de la contaminació sobre la població, és membre del consell assessor per la Unió Europea del programa Aire Net per Europa i del comitè científic de la qualitat de l'aire de l'Organització Mundial de la Salut en l'Àrea de la Unió Europea.

Activitat dins la programació del cicle dedicat a la crisi climàtica i a la crisi del model energètic a Catalunya.

La programació s’emmarca en la Setmana Europea de la Mobilitat i la Setmana Europea de l’Energia, que comptarà amb activitats organitzades per l’Ajuntament i entitats de la ciutat del 16 al 22 de setembre.