Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

FESTIVAL CIÈNCIA A ESCENA! 2022

 Del 13 al 16 d’octubre a l'Auditori Barradas

La ciència i la tècnica també són espectacle!

Un petit festival dedicat a muntatges escènics que tenen la ciència o la tecnologia com a base, fil conductor o argument principal.

Organitzat i produït per Pessics de Ciència.

DATA

HORA

ESPECTACLE

13/10/2022

19H

MAGNETICA BELLESA

14/10/2022

19H

POSI'M DUES CERVESES

15/10/2022

18H

SOC LA TEVA FISICAH

16/10/2022

12H

VALENTINA QUÀNTICA

 

 

 

  Tots els espectacles tenen entrada lliure fins a esgotar les localitats
Dijous, 13 d'octubre a les 19h
MAGNÈTICA BELLESA
A càrrec de Marc Boada

Els imants ens han captivat des de sempre i des de ben petits. Però mes enllà de la sorpresa i fascinació que ens produeixen, apareixen tot un seguit de preguntes d’allò mes interessants: Com es van descobrir les propietats magnètiques de la matèria? Com era la primera brúixola construïda fa mes de mil anys? Per que els imants son essencials per a la nostra civilització?

En aquesta conferencia experimental descobrirem minerals magnètics, ens endinsarem en l’historia del magnetisme i fliparem amb les mes sorprenents aplicacions dels imants permanents.

Espectacle per a tots els públics

 

Divendres, 14 d'octubre a les 19h
POSI’M DUES CERVESES I UNA TAULA PERIÓDICA
A càrrec de Con. Ciencia

Espectacle (o conferència performativa?) amb interacció amb el públic.

Un bar qualsevol. Una cambrera -llicenciada en biologia- treballant per quatre xavos. Farta dels curts de gambals amb qui treballa, es posa el davantal i ens prepara (ens avisa) de què avui el menú serà diferent: plats transformats en experiments per entendre els elements químics que formen el pernil i les patates braves. El nostre cos... i també la nostra ment. Posi'ns una altra cervesa, si us plau: convida ella!

Espectacle per a adults amb interacció amb el públic
Dissabte, 15 d'octubre a les 18h
SÓC LA TEVA FÍSICAH

Explorar la física a través del circ
A càrrec d’Oriol Borràs

SÓC LA TEVA FÍSICAH és un espectacle en solitari que fusiona la ciència i les arts, concretament la física i el circ. Una fusió que serveix per explicar la física a través del circ però també descobrir la poesia que amaga la física. L’espectacle explora com percebem la realitat des del món de la ciència i com la percebem des de les arts. Existeix una única realitat?

L’espectacle s’inicia amb una veu en off que ens introdueix les famoses lleis de Newton. Què egocèntric, no? Posar el teu propi nom a unes lleis físiques? Un personatge avança a través d’un personatge absurd i excèntric que començarà demostrant les lleis de Newton amb pilotes de tennis i globus inflables i acabarà fent una desfilada de models en honor als físics més importants de la física moderna amb l’ajuda d’una roda cyr.

Espectacle per a públic familiar, recomanat a partir de 7 anys
 


Diumenge, 16 d'octubre a les 12h
VALENTINA QUÀNTICA

De la Companyia Anna Roca

Per què, si vivim en una societat que procura per la igualtat d’homes i dones, hi ha tan poques científiques reconegudes?

Per què tenim tantes curiositats sense resposta? Per què és tan fascinant el món en el que vivim??!

Si vols resoldre aquestes qüestions, si ets dels que la curiositat et surt per les orelles o simplement tens ganes de descobrir allò que li passa pel cap a la Valentina, entra al seu laboratori i deixa’t sorprendre. Perquè un espectacle pot ensenyar-te més coses de les que creus!

Espectacle per a tots els públics