Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Jornada Recerca i Salut, som a prop teu

Dijous, 6 d'octubre, a les 17h
Museu L'Harmonia
Jornada Recerca i Salut, som a prop teu
Sinergia 2022

 

Durant la setmana del 3 al 8 d'octubre, el Campus Bellvitge (IDIBELL, Institut Català Oncologia, Hospital Universitari de Bellvitge, Universitat de Barcelona i Hospital Sant Joan de Déu) obrirà les seves portes a la ciutadania amb la celebració de Sinergia 2022, la festa de la recerca i la innovació en salut de L’Hospitalet.

Dijous, 6 d’octubre, el Museu de L’Hospitalet L’Harmonia. acollirà la jornada Recerca i Salut: som a prop teu. De les 17 h a les 20 h, la jornada oferirà tres diàlegs centrats en tres malalties que s’investiguen a Bellvitge: els càncers causats pel virus del Papil·loma humà, la insuficiència cardíaca i la salut mental en adolescents i joves. Les sessions, organitzades amb la col·laboració de Pessics de Ciència i el servei de Salut de l’ajuntament de L’Hospitalet, són obertes a tothom i no cal inscripció prèvia.






Per altra banda, el dissabte 8 d’octubre durant el matí tindrà lloc una jornada de portes obertes a Bellvitge,  amb activitats de divulgació científica lúdiques i familiars, com l'IDIescape (l'escape room pels laboratoris de l'IDIBELL), visites guiades per les instal·lacions, o una gimcana familiar de descoberta del Campus. Tot plegat culminarà amb una festa final al jardí de l'Hospital Duran i Reynals, amb un concert de l’EMMCA Gipsy Project. 

Les activitats del dissabte són gratuïtes, tenen places limitades i requereixen inscripció prèvia: https://sinergia.l-h.cat/